Tofuröra med linser
Kan ätas som pålägg, dipp eller tillbehör till grönsaksrätt. Eller till något annat som du känner för. Det är olivoljan som gör att dippen tippar över till IF-plus.
Ingredienser
- 2 dl röda linser, torkade
- 100 g tofu, rökt
- 2 msk persilja, hackad
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 dl olivolja
- salt och peppar
Portioner: portioner
Instruktioner
- Koka linserna mjuka enligt instruktioner på förpackningen. Häll av vattnet och låt dem svalna något.
- Mixa linserna släta tillsammans med rökt tofu, persilja, vinäger och olivolja i matberedare eller med stavmixer. Tillsätt eventuellt mer olivolja om du tycker att röran känns för fast.
- Smaka av med salt och peppar.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):265
Fett (g):13
Proteiner (g):13
Kolhydrater (g):25
Receptkälla:ica.se och tidningen Buffé nr 3, 2014
.
Dela det här receptet