Vego-köttbullar

Visst är det konstigt att kalla dem för vego-köttbullar? Det borde räcka med att säga vego-bullar! Å andra sidan är begreppet köttbullar så väletablerat här i Sverige, att när de kallas vego-köttbullar vet alla vad det är för något. Om de bara kallas vego-bullar kan det ju vara vilka slags bullar eller bollar som helst 😂.

glasklot på stubbe med texten Bild saknas
Vego-köttbullar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:8
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
30 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
30 min
glasklot på stubbe med texten Bild saknas
Vego-köttbullar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:8
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
30 min
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
30 min
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Mixa solroskärnorna fint.
  2. Blanda i och mixa ihop kidneybönor och havregryn med solroskärnorna.
  3. Skala och riv den gula löken. Blanda i den i smeten.
  4. Tillsätt sojasås och svartpeppar. Krydda upp smeten till önskad sälta och pepparsmak.
  5. Rulla ca 20 st bollar och stek dem på medelvärme i rapsolja, ghee, smör eller kokosolja.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):260
Fett (g):8
Proteiner (g):14
Kolhydrater (g):36
Receptkälla:Okänd

Om du gör 20 st bollar gäller följande näringsinfo per boll: IF 2, Kcal 52, Fett 2 g, Protein 3 g, Kolhydrater 7 g.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.