Rostad tomatsallad

Den här salladen serveras med fördel tillsammans med Grönkålsfrittatan. 

Receptet kommer från MatHem tidning nr 1-2020. Bilden är tagen från tidningen och fotografen av rätten är Nurlan Emir. 

Rostad tomatsallad

Skriv ut
Välj antal:2 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
IF-värde/portion: 130

Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 st rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 25 g grönkål
  • 0,5 tsk balsamvinäger

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200° C.
  • Halvera körsbärstomaterna. Skala och klyfta rödlöken. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar.
  • Rosta i ugnen i ca 20 min. Under tiden kan du finhacka basilikan och riva grönkålen i mindre bitar.
  • Ta ut ur ugnen. Blanda med basilika, grönkål och balsamvinäger. Klart att servera!

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 73
Fett (g): 4
Protein (g): 2
Kolhydrater (g): 9
Receptkälla: Mari Bergman på MatHem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.