Den här salladen serveras med fördel tillsammans med Grönkålsfrittatan.
Receptet kommer från MatHem tidning nr 1-2020. Bilden är tagen från tidningen och fotografen av rätten är Nurlan Emir.
Rostad tomatsallad
Ingredienser
- 250 g körsbärstomater
- 0,5 st rödlök
- 1 tsk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 kruka basilika
- 25 g grönkål
- 0,5 tsk balsamvinäger
Instruktioner
- Värm ugnen till 200° C.
- Halvera körsbärstomaterna. Skala och klyfta rödlöken. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar.
- Rosta i ugnen i ca 20 min. Under tiden kan du finhacka basilikan och riva grönkålen i mindre bitar.
- Ta ut ur ugnen. Blanda med basilika, grönkål och balsamvinäger. Klart att servera!
Näringsinfo per portion