Ännu ett gott och nyttigt recept i ICA’s Buffé-tidning. Jag älskar den! Tycker att de lyckas så bra med att hänga med i trender och presentera nya moderna recept och livsmedel. Tack ICA! Osponsrat skrivet, som vanligt 🙂
Tapenadetorsk med zucchini
Ingredienser
- 600 g torsk MSC-märkt, 1 bit ryggfilé per portion
- 1 burk (á 130g) tapenade svarta oliver eller gör egen
- 250 g körsbärstomater
- 1 st zucchini 1 st = 250 g
- 1 st röd paprika
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar efter egen smak
- basilika till garnering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200° C. Lägg bitar av torsk i en ugnsform. Krydda med lite salt och svartpeppar. Bred tapenade över fisken.
- Skölj grönsakerna. Dela körsbärstomaterna. Skiva zucchinin. Tärna paprikan.
- Lägg tomater, zucchini och paprika i formen med fisk. Ringla över olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar.
- Ställ in i mitten av ugnen i 15-20 min. Garnera med färsk basilika. Servera som det är eller med valfritt tillbehör, t ex grönsallad, potatis vit quinoa.
Anteckningar
Näringsinfo per portion