Tomat & spenatsås till pasta, ris eller couscous

En järngryta med tomat-spenat-sås och en träslev En ljusblå skål med pasta och tomatspenatsås närbild vitlöksklyftor, gurkmejapulver och olivolja på vitt bord

TOMAT & SPENATSÅS till PASTA, RIS eller COUSCOUS

1 krossade tomater (ca 400 g = 1 förpackning) – gärna smaksatt variant med basilika eller chili (1 buljongtärning om du inte har smaksatta tomater) 1 dl frusen spenat
Skriv ut
Välj antal:2 portioner
Tillagningstid: 10 minuter
IF-värde/portion: 138

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 1 st morot
  • 1 tsk gurkmeja eller curry
  • 1 förpackning krossade tomater gärna smaksatt med basilika eller chili
  • 1 st (buljongtärning) om du inte har smaksatta tomater
  • 1 dl frusen spenat bladspenat eller hackad spenat

Instruktioner

Tillagning

  • Skala och hacka gul lök och vitlök. Skär moroten i bitar. Fräs gul lök, vitlök och morotsbitar i olja tillsammans med gurkmeja eller curry.
  • Tillsätt krossade tomater (och buljongtärning/pulver för mer smak) och spenaten.
  • Låt koka ihop. Krydda med valfria kryddor, t ex oregano, timjan, basilika.

Servering

  • Servera med valfritt protein, ex.vis: 1 ägg, 1 dl äggvita, 1 dl kvarg, 1 dl keso eller någon fisk, kyckling eller köttbit som du har hemma. Ägg respektive äggvita kan du hälla i direkt i såsen och låta det tillagas sista minuten innan du tar den från spisen.
  • Servera också med valfria kolhydrater, ex.vis: pasta (helst fullkorn), ris (helst råris), couscous (helst fullkorn), mathavre, matvete eller kamutvete.

Anteckningar

IFD ca +153/portion är beräknat med 75 g pasta (torrvikt) och 1 dl äggvita per portion.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 461
Fett (g): 9
Protein (g): 20
Kolhydrater (g): 78
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




3 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.