Det här är en av mina lunchfavoriter! Den går så himmelens snabbt att röra ihop, och det med ingredienser som är så lätt att alltid ha hemma.
Tunawrap med morot och curry
Ingredienser
- 1 burk tonfisk i vatten 1 burk = 185 g med spad / 150 g utan spad
- 1 st morot
- 3 msk majonnäs äkta, välj en som är gjord på rapsolja
- 0,5 tsk curry
- örtsalt
Instruktioner
- Häll av det mesta, men inte nödvändigtvis allt, spad från tonfisken. Lägg i bunke.
- Riv moroten. Lägg i bunken med tonfisken.
- Tillsätt majonnäs. Rör ihop allt till en röra.
- Smaksätt med curry och örtsalt.
Anteckningar
Näringsinfo per portion
Men brödet då? Är det inräknat?
Hej Lina,
En högst relevant fråga! Nej, i detta fall då brödet inte står angivet som en del av ingredienserna har jag inte räknat med det. En tortilla wrap på vetemjöl minskar IF-värdet med -100 till -150 vilket ändå innebär att totalen fortfarande är på plus. Om man däremot vill maxa sitt IF-värde kan brödet ersättas med salladsblad.
Ha det bra!
Cecilia