Visst är det konstigt att kalla dem för vego-köttbullar? Det borde räcka med att säga vego-bullar! Å andra sidan är begreppet köttbullar så väletablerat här i Sverige, att när de kallas vego-köttbullar vet alla vad det är för något. Om de bara kallas vego-bullar kan det ju vara vilka slags bullar eller bollar som helst 😂.
Vego-köttbullar
Ingredienser
- 1 dl solroskärnor
- 6 dl kidneybönor kokta; avrunna och sköljda om de är från burk
- 1 dl havregryn
- 1 st gul lök gärna stor
- 1 msk sojasås
- svartpeppar
Instruktioner
- Mixa solroskärnorna fint.
- Blanda i och mixa ihop kidneybönor och havregryn med solroskärnorna.
- Skala och riv den gula löken. Blanda i den i smeten.
- Tillsätt sojasås och svartpeppar. Krydda upp smeten till önskad sälta och pepparsmak.
- Rulla ca 20 st bollar och stek dem på medelvärme i rapsolja, ghee, smör eller kokosolja.
Anteckningar
Näringsinfo per portion