Dela blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i kvartar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv ingefära och vitlök.
Hetta upp olja och smör i en rymlig kastrull och fräs blomkål, potatis, lök, vitlök och ingefära tillsammans med spiskummin, koriander, kardemumma och gurkmeja på medelvärme i 3-4 min.
Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 30 sek under omrörning.
Tillsätt vatten, kokosmjölk, honung och kikärtor. Låt koka under lock i ca 20 min. Rör om då och då.
Smaka av grytan med rivet limeskal, limesaft, salt och peppar.
Servera med yoghurt och ris (om du vill). Toppa gärna med färska myntablad.
Övrig info
Angivna näringsvärden gäller för grytan utan tillbehör. Beräkna med IF-tapp på -65 (1dl) och -150 (2,3 dl) med kokt ris till.