Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Rostad tomatsallad
Tillagningstid:
30
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
IF-värde/portion:
130
Ange antal:
2
portioner
Ingredienser
250
g
körsbärstomater
0,5
st
rödlök
1
tsk
olivolja
2
krm
salt
1
krm
svartpeppar
1
kruka
basilika
25
g
grönkål
0,5
tsk
balsamvinäger
Instruktioner
Värm ugnen till 200° C.
Halvera körsbärstomaterna. Skala och klyfta rödlöken. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar.
Rosta i ugnen i ca 20 min. Under tiden kan du finhacka basilikan och riva grönkålen i mindre bitar.
Ta ut ur ugnen. Blanda med basilika, grönkål och balsamvinäger. Klart att servera!
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):
73
Fett (g):
4
Protein (g):
2
Kolhydrater (g):
9
Receptkälla:
Mari Bergman på MatHem