Tvätta potatisen. Koka den nästan mjuk i saltat vatten (ca 8-12 min).
Skala och skiva vitlöken. Putsa och halvera kycklingfiléerna.
Bryn kycklingen i olivolja. Låt vitlöken fräsa med på slutet. Krydda med salt och peppar.
Skala och skär gula löken i klyftor. Skär potatisen i mindre bitar om du vill.
Lägg kyckling, lök, potatis och tomater i en ugnssäker form. Repa bladen från oreganon och strö på. Krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja och vinäger. Häll över vin eller buljong.
Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingens innertemperatur är 70° C.
Servera med en grönsallad.
Övrig info
Mindre modifieringar är gjorda på originalreceptet för att lyfta det till ett positivt IF-värde.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 598
Fett (g): 29
Protein (g): 35
Kolhydrater (g): 49
Receptkälla: Boken "Köp hem fem" utgiven av tidningen "Allt om mat" (sid 238)