Mixa fisk, ägg, havrekli, ingefära och fisksås till en slät deg i matberedare.
Forma 4 st biffar. Stek biffarna i stekpanna på medelvärme ca 3 min på vardera sida.
Alternativ till punkt 2: Mixa fisk, ägg, ingefära och fisksås (dvs lämna havrekliet vid sidan). Forma 4 st biffar. Vänd biffarna i havrekli innan du steker dem. Sen steker du dem enligt punkt 3.
Gurksallad
Skär gurkan i bitar (tärningar, halvor, skivor > välj själv).
Kärna ur och finstrimla chilin.
Blanda vinäger med lite salt (samt eventuellt en nypa socker eller honung). Tillsätt gurka och chili. Låt stå i rumstemperatur före servering.
Övrig info
Angivna näringsvärden avser endast laxbiffar och då med havrekli istället för ströbröd som finns i originalreceptet.Värden för Gurksalladen är IF 4, Kalorier 12, Fett (g) 0, Proteriner (g) 0, Kolhydrater (g) 2.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 254
Fett (g): 11
Protein (g): 33
Kolhydrater (g): 7
Receptkälla: Boken "Köp hem fem" utgiven av tidningen "Allt om mat" (sid 118)