Koka spaghettin samtidigt som du gör köttfärssåsen.
Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs löken mjuk på medelvärme i oljan i en gryta eller stekpanna.
Tillsätt köttfärsen. Pressa ner den med gaffel eller träslev i takt med att den bryns så att den förblir grynig och inte steks till klumpar.
Skala och riv morötterna. Tillsätt morötter, tomatpuré och krossade tomater i köttfärsen. Krydda med salt, peppar och valfria kryddor. Låt koka ihop till en god sås.
Servera med spaghetti och gärna något grönt till om du har det hemma.
Övrig info
Näringsinfo/portion vid olika alternativ:Bara köttfärssås (utan pasta): IF-värde 315, Kcal 460, Fett 27 g, Protein 30 g, Kolhydrater 27 g.Med pasta, men utan krossade tomater i köttfärssåsen: IF-värde 102, Kcal 586, Fett 27 g, Protein 36 g, Kolhydrater 48 g.Bara köttfärssås (utan pasta) och utan krossade tomater: IF-värde 266, Kcal 376, Fett 26 g, Protein 29 g, Kolhydrater 6 g.