I den här varianten har vi valt att använda 1 dl olivolja + 1 dl mandelmjölk. I originalreceptet använder du 2 dl olivolja , utan andra vätskor. Jag tycker den blir väl mastig, å andra sidan kanske du nöjer dig med mindre portioner - prova dig fram till den variant som du bäst gillar! (IF-rate och näringsinfo för orignalreceptet anges nedan.)
Tillagningstid: 5 minuterminuter
Total tid 5 minuterminuter
IF-värde/portion: 107
Ange antal: 6portioner
Ingredienser
4stsmå potatisar, koktamed eller utan skal (4 potatisar = 250 g)
3stvitlöksklyftor
1dlolivolja
1dlvatten eller mandelmjölk
1stäggula
1mskcitronsaft eller vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
Instruktioner
Skala vitlöken. Skala potatisen om du vill. Dela i mindre bitar.
Lägg alla ingredienser i matberedare och mixa till en jämn röra. Späd med vatten eller valfri mjölk om du vill ha den lösare.
Smaka av med salt och peppar. Dekorera med fördel med någon örtkrydda eller annat om "lyser upp" röran :)
Övrig info
Näringsinfo med dubbel mängd olivolja, för 6 portioner 2 dl olivolja, är följande:IF-rate: 184, Kcal: 326, Fett: 32g, Proteiner: 1g, Kolhydrater: 10g