Om du inte har gös kan du använda annan vit fisk. Tänk på att gös- och abborrfilé ska "byxas" för att få bort småbenen. Byxa fisken genom att skära ett långt snitt på båda sidor om fiskfiléns mitt (i den tjockaste delen). Där sitter de förargliga små benen. Dra bort "kilarna" så att alla småben följer med. Den färdiga filén liknar med fantasins hjälp ett par byxor, därav namnet.
Tillagningstid: 30 minuterminuter
Total tid 30 minuterminuter
IF-värde/portion: 474
Ange antal: 4
Ingredienser
Gösburgare
600ggösfilébenfri tärnad
1stägg
0,5dlgräslökhackad
1tsksalt
1krmvitpeppar
raps- eller olivoljatill stekning
Sås
2dllätt creme fraicheeller Oatly iMat fraiche
0,5dlgräslökhackad
3mskfiskrom, röd eller svarteller tex Kalles kaviar
3mskdillhackad
Serveras med
4skivordanskt rågbröddvs 1 skiva bröd/portion
2sttomaterskivad
100gsalladtex isberg, ruccola, roman, frisé
Instruktioner
Gösburgare
Mixa ihop fisk, ägg, gräslök, salt och peppar i matberedare.
Forma till 1 st burgare per portion i receptet (dvs 4 st burgare om du inte har ändrat antalet portioner i detta recept).
Pensla burgarna med oliv- eller rapsolja. Grilla eller stek burgarna tills de är precis genomstekta.
Sås
Blanda creme fraiche, rom eller kaviar, dill och gräslök. Salta och peppra.
Servering
Rosta brödet, om du vill. Lägg på salladsblad, burgaren, ett par skivor tomat och sås. Servera med sallad.
Övrig info
Angivna näringsvärden ovan avser 1 portion med bröd och sallad till, såsom angivet i receptet. Notera att alla värdena är ungefärliga. De varierar givetvis i relation till vilka råvaror du väljer, tex vilket bröd du tar, om du tar Kalles kaviar (drar ner) eller stenbitsrom (drar upp rejält) liksom vilken typ av creme fraiche du väljer. Se därför de angivna värdena som riktvärden.Näringsinfo för enbart gösburgaren, 1 st: IF-värde: 375, Kalorier: 186, Fett (g): 3, Protein (g): 37, Kolhydrat (g): 0
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 431
Fett (g): 13
Protein (g): 45
Kolhydrater (g): 31
Receptkälla: Caroline Hofberg, matskribent och kokboksförfattare