4mskrapsoljaeller skippa rapsolja och dubbla kokosoljan enligt orignalrecept
1,2dlnötsmörgår lika bra med mandlar, nötter eller mera solros eller pumpakärnor
4stvitlöksklyftor
4tskchiafrön
4tskfiberhusk
1tskörtsalt
1mskspiskummin
6mskcitronsaftfärskpressad
2tskagavesirap
pumpakärnor till panering
kokosolja till stekning
Instruktioner
Mixa solroskärnorna till ett grövre mjöl i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en fin massa.
Låt stå i 20 min. Mixa lite till.
Fukta händerna i kallt vatten. Rulla till bollar. Rulla bollarna i pumpakärnor.
Ställ dem i kylskåpet i cirka 20 min för att stadga sig. (Om du äter dem råa är de klara här.)
Stek bollarna i lite kokosolja på medelvärme. Låt dem få en gyllene yta innan du vänder dem i pannan så att de blir lätta att hantera. Om du vänder för snabbt kan pumpakärnorna falla av.
Övrig info
.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 746
Fett (g): 70
Protein (g): 17
Kolhydrater (g): 24
Receptkälla: Hanna Göransson i boken Friendly Food sid 97