Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Hasselnötsbröd
Tillagningstid:
10
minuter
minuter
Total tid
1
timme
timme
IF-värde/portion:
21
Ange antal:
10
skivor
Ingredienser
1
dl
hasselnötsmjöl
1
dl
grahamsmjöl
eller glutenfritt mjöl som teff, quinoa, sesam, hirs (men sämre IFD då)
0,75
msk
fiberhusk
krossat psylliumfrö
1
msk
bakpulver
1
dl
linfrön, krossade
1
krm
örtsalt
2
dl
äggvita
eller 2 ägg (men sämre IFD då)
1
dl
valfri mjölk
2 dl om du väljer ägg istället
1
msk
rapsolja
eller kokosolja (men sämre IFD då)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200º C.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Häll i ägg, mjölk och olja. Blanda väl.
Grädda 50-60 min i mitten av ugnen. Låt svalna på galler innan servering.
Övrig info
Näringsinfo är beräknad på att det blir 10 st bitar på en limpa, samt på ingredienserna ovan med grahamsmjöl, äggvitor, sojamjölk och rapsolja.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):
102
Fett (g):
7
Protein (g):
5
Kolhydrater (g):
7
Receptkälla:
Hanna Göransson från boken "Friendly Food" sid 24 med lite modifiering av Cecilia på IFDtabell.se