MOROTSVINÄGRETT: Dela moroten i bitar och koka i den angivna mängden vatten i ca 5-10 min. Mixa kokvattnet med morötter, äppelcidervinäger, dragon eller basilika och honung. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixningen. Smaka av med salt och peppar.
SALLAD: Arrangera salladen på ett stort fat. Lägg spenaten i botten. Skeda ur avokadon, dela äggen, skiva potatisen och lägg på spenaten tillsammans med hackad bladpersilja, citronsaft och citronskal. Lägg på tomathalvor och skivad rödlök. Toppa med parmesan, oliver och rostade frön.
Häll morotsvinägretten över salladen. Serveras som enskild rätt eller till exempel med rökt makrill, rökt sik, röding eller fläskkotlett.
Övrig info
Näringsinfo bara salladen utan morotsvinägrettenIF-värde: 56Kcal: 392Fett (g): 28Protein (g): 16Kolhydrat (g): 26
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 727
Fett (g): 63
Protein (g): 16
Kolhydrater (g): 32
Receptkälla: Boken "Maten som botar" av Per Ove Lind (sid 112)