Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.
Fräs vitlök och chili med sardellkräm, eller finhackade sardeller, med olivolja i en panna eller kastrull.
Tillsätt körsbärstomater. Låt småputtra ca 10-20 min.
Koka spaghettin al dente under tiden.
Blanda i oliver. Smaka av med salt och peppar.
Blanda i spaghettin med hackad persilja. Låt det koka upp i max 2 min. Lägg avrunna musslor från burk på toppen. Garnera med färsk persilja.
ALTERNATIV: Om du äter rätten med ris serverar du riset vid sidan om såsen.
Övrig info
Angiven näringsinfo i tabellen avser per portion enligt receptet med musslor och spaghetti.Näringsinfo om serverat med musslor och ris: IF 235, kcal 482, fett 20 g, protein 22 g, kolhydrater 54 g.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 485
Fett (g): 21
Protein (g): 25
Kolhydrater (g): 51
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se med inspiration från recept publicerat i SvD våren 2015