Enligt receptet ska aprikoserna till dressingen blötläggas i minst två timmar innan. Du kan snabba på processen genom att blötlägga dem i kokande vatten. Du kan även skippa blötläggningen, det funkar också :). Fast godast blir det när aprikoserna fått mjuka upp sig lite först!
Förberedelser: 2 minuterminuter
Tillagningstid: 30 minuterminuter
Total tid 32 minuterminuter
IF-värde/portion: 133
Ange antal: 6portioner
Ingredienser
Grönkålsallad
1,5dlgula eller röda linserangiven mängd avser torra linser
200ggrönkåleller svartkål
0,5dlsolrosfrön
1dlaprikoser, torkade
Aprikosdressing
1dlaprikoser, torkade
1mskvinägeräppelcider eller balsam
2mskcitronjuice, färskpressad
1dlolivolja
1krmsalt
1krmsvartpeppar
Instruktioner
Förberedelse
Blötlägg aprikoserna till dressingen minst 2 timmar före tillagningen.
Grönkålsallad
Koka linserna mjuka enligt instruktioner på förpackningen (ca 10 min för röda linser, ca 20 min för gula linser).
Skär bort grova stammar från kålen om den har det. Strimla kålen. Koka kålen mjuk i lite vatten i några minuter om du vill (jag föredrar det). Den kan även ätas rå.
Strimla de torra aprikoserna till salladen. Lägg undan några strimlor för dekoration, använd resten i salladen.
Lägg samtliga salladsingredienser på fat eller i en skål.
Aprikosdressing
Häll av vattnet från aprikoserna.
Mixa samtliga ingredienser till dressingen med en stavmixer.
Lägg ihop allt
Häll dressingen över salladen. Rör ihop det hela. Toppa med solrosfrön och några sparade strimlor torkade aprikoser.