Den här enkla soppan slänger du lätt ihop på en kvart. Smaksättningen kan du variera efter tycke och smak. Här föreslår vi vegetarisk buljong och svartpeppar.
Tillagningstid: 15 minuterminuter
Total tid 15 minuterminuter
IF-värde/portion: 115
Ange antal: 1portion
Ingredienser
1stsötpotatisca 250-300 g/st
2-3dlvatten eller mandelmjölk
1tskveg buljongpulver
2tskrapsolja
svartpeppar
rostad lökhelst ekologisk
Instruktioner
Skala sötpotatisen. Skär i mindre bitar. Lägg i kastrull. Häll på vätskan (vatten och/eller mandelmjölk) som du ska göra soppan på samt buljongpulvret.
Låt sötpotatisen koka mjuk i cirka 10 min.
Mixa sötpotatisen slät tillsammans med buljongvätskan som den kokat i. Häll på rapsolja och smaka av med svartpeppar.
Häll upp i tallrik. Toppa med rostad lök om du vill. Färsk rosmarin som vi har på bilden passar också bra.
Övrig info
Näringsinfo är beräknad på en portion soppa utan topping lagad med 2,4 dl mandelmjölk.