1dlmjölkvalfri sort (ko, soja, havre, mandel), alt ½ dl matlagningsgrädde
1stäggkokt
2tskraps- eller olivoljaOljan tar fram smakerna, gör matens näringsinnehåll mer lätt tillgängligt för kroppen att ta upp, bidrar med mättnad samt bidrar till bättre IF-värde
Peppar, paprikapulver och/eller citronsaft
Instruktioner
Koka ägg
Koka ägg samtidigt som du gör soppan. Ägg kan kokas på många olika sätt, alla är säkerligen lika bra. Här följer ett sätt: lägg ägg i kallt vatten, låt koka upp, ta därefter tid enligt hårdkokt: 6-7 min, löskokt 3-4 min. Spola med kallt vatten när äggen kokat klart. Kokta ägg håller flera dagar i kylen. TIPS! Koka flera och ät som mellis.
Spenatsoppa
Tina spenaten i kastrull på låg-medelvärme på spisen. Pudra på vetemjöl för att reda soppan. (Notis! Om du använder fiberhusk istället för vetemjöl - se punkt 3.)
Häll på buljong och mjölk. Låt koka upp. Ta av från spisen. (Du som använder fiberhusk istället för vetemjöl häller på det efter uppkoket och låter det svälla i soppan några minuter innan du äter.)
Smaka av med svartpeppar och örtsalt. Häll på olja. Krydda mer med andra kryddor om du vill. Servera med kokt ägg i halvor.