1 krossade tomater (ca 400 g = 1 förpackning) – gärna smaksatt variant med basilika eller chili
(1 buljongtärning om du inte har smaksatta tomater)
1 dl frusen spenat
Tillagningstid: 10 minuterminuter
Total tid 10 minuterminuter
IF-värde/portion: 138
Ange antal: 2portioner
Ingredienser
1stgul lök
2stvitlöksklyftor
1mskraps- eller olivolja
1stmorot
1tskgurkmejaeller curry
1förpackningkrossade tomatergärna smaksatt med basilika eller chili
1st(buljongtärning)om du inte har smaksatta tomater
1dlfrusen spenatbladspenat eller hackad spenat
Instruktioner
Tillagning
Skala och hacka gul lök och vitlök. Skär moroten i bitar. Fräs gul lök, vitlök och morotsbitar i olja tillsammans med gurkmeja eller curry.
Tillsätt krossade tomater (och buljongtärning/pulver för mer smak) och spenaten.
Låt koka ihop. Krydda med valfria kryddor, t ex oregano, timjan, basilika.
Servering
Servera med valfritt protein, ex.vis: 1 ägg, 1 dl äggvita, 1 dl kvarg, 1 dl keso eller någon fisk, kyckling eller köttbit som du har hemma. Ägg respektive äggvita kan du hälla i direkt i såsen och låta det tillagas sista minuten innan du tar den från spisen.
Servera också med valfria kolhydrater, ex.vis: pasta (helst fullkorn), ris (helst råris), couscous (helst fullkorn), mathavre, matvete eller kamutvete.
Övrig info
IFD ca +153/portion är beräknat med 75 g pasta (torrvikt) och 1 dl äggvita per portion.