Ta med fördel hjälp av någon med det första momentet att skala, skära och riva.
Förberedelser: 10 minuterminuter
Tillagningstid: 20 minuterminuter
Total tid 30 minuterminuter
IF-värde/portion: 23
Ange antal: 4portioner
Ingredienser
Kokosdaal
1stgul lök
1mskrapsolja
2stvitlökslkyftor
1tskbruna senapsfrön
2tskspiskumminfrön, hela
2tskgaram masalaeller curry
1tskchilipulver
2mskfärsk riven ingefära
250gpotatisfast(a)
1stmorotstor(a)
2stselleristjälkar
0,5stblomkålshuvud
1burkkokosmjölkca 400 g/burk
5dlvatten
1stgrönsaksbujongtärning(ar)eller motsvarande mängd buljongpulver
2dlröda linser
1dlrussin
100gbabyspenatfrusen bladspenat funkar, men färsk är absolut godast
Till servering
papadums
mangochutneygärna stark
ev basmatirisför den hungrige
Instruktioner
Först skala, skära, riva
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Tärna potatis och morot (skala om du vill). Skölj och strimla selleristjälkarna. Dela blomkålshuvudet i små buketter.
Sen laga
Värm rapsoljan på medelvärme i gryta på spisen. Fräs den gula löken utan att den tar färg.
Tillsätt vitlök, kryddor och ingefära, låt fräsa med en stund.
Blanda i potatis och grönsaker. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärning/pulver. Koka cirka 10 min under lock.
Blanda i linser och russin och fortsätt koka i cirka 8 min eller tills linserna är lagom mjuka.
Vänd ner den färska spenaten. Smaka av med salt.
Servera med
Servera med papadums, mango chutney samt eventuellt basmatiris eller grönsallad.
Övrig info
Näringsvärdena är beräknade på kokosdaalen (exklusive papadums, mangochutney och eventuellt basmatiris).
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 480
Fett (g): 27
Protein (g): 14
Kolhydrater (g): 54
Receptkälla: Caroline Hofberg, publicerat i Tara nr 12/2015