Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Vegetarisk gulasch
Tillagningstid:
25
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
IF-värde/portion:
87
Ange antal:
4
portioner
Ingredienser
1
st
sötpotatis
cirka 300 g/potatis
2
st
gula lökar
2
st
vitlöksklyftor
2
st
paprikor, röda
1
msk
oliv- eller rapsolja
2
msk
tomatpuré
2
tsk
paprikapulver
2
tsk
kummin
1,5
msk
veg buljongpulver
1
burk(ar)
krossade tomater med chili
eller vanliga krossade tomater + lite chili
1
burk(ar)
kikärtor, kokta
1 burk ca 400 g = 4 dl
salt och peppar
Instruktioner
Skala potatis, vitlök och lök. Skär potatisen i tärningar, hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikorna och skär i tärningar.
Fräs alla grönsakerna på medelvärme i oljan i kastrull eller gjutjärnsgryta.
Rör ner kryddor och tomatpuré. Tillsätt buljongpulver, vatten och krossade tomater. Låt koka 10-15 min under lock.
Skölj bönorna i vatten, låt rinna av. Blanda ner dem i soppan. Smaka av med salt och peppar och låt koka upp.
Servera med gräddfil eller valfritt alternativ som t ex sojayoghurt eller Oatly creme fraiche, samt rivet citronskal.
Övrig info
.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):
250
Fett (g):
5
Protein (g):
9
Kolhydrater (g):
47
Receptkälla:
ica.se (med lite modifiering av Cecilia på IFDtabell.se)