Ät som den är, på surdegsbröd och/eller med något protein till. Om du äter caponatan som förrätt räcker portionerna till dubbelt så många, dvs 2 portioner räcker till 4 förrätter.
Tillagningstid: 40 minuterminuter
Total tid 40 minuterminuter
IF-värde/portion: 333
Ange antal: 2portioner
Ingredienser
2mskolivoljakallpressad
1staubergine, stor
1ströd paprika
2tskoregano, torkad
0,5tskchiliflingor
2stvitlöksklyftor
1stgul lök, liten
1nävepersiljafinhackad
1nävemyntabladfinhackade
4sttomatersolmogna
1nävegröna oliver, urkärnade(stor näve = ca 1,5 dl)
4mskkaprisavrunnen
2mskäppelcidervinäger
Instruktioner
Skär auberginen i stora tärningar. Kärna ur och skär paprikan i stora tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i stora tärningar. Hacka persilja och myntabladen.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt aubergine, paprika, oregano och chili. Stek på medelvärme i ungefär 5 min. Rör om då och då.
När auberginen och paprikan har fått färg runt om är det dags att tillsätta vitlök, gul lök och större delen av persilja och mynta (spara lite till garnering). Stek i ytterligare 3 min och rör om då och då. Tillsätt mer olivolja om det behövs.
Tillsätt tomater, oliver, kapris och äppelcidervinäger. Låt puttra i ytterligare 20 min, eller tills allt är mjällt och auberginen känns riktigt mjuk.
Garnera med persilja och mynta samt ringla lite olivolja över. Ät som det är eller servera med en bit grovt surdegsbröd till och/eller valfritt protein.
Övrig info
Angiven näringsinfo avser endast caponatan.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 316
Fett (g): 21
Protein (g): 5
Kolhydrater (g): 33
Receptkälla: Green Kitchen Travels av David Frenkiel & Luise Vindahl