Sallad med fikon, valnötter och parmesan (SvD 7/6-15)
Portionsmängden är beräknad på att salladen serveras som förrätt eller som tillbehör.
IF-värde/portion: 60
Ange antal: 4portioner
Ingredienser
Grillade fikon
8stfikon, färska
2mskhonung, flytande
1strosmarinkvist
flingsalt och olivolja
Övriga ingredienser
200gsalladsbladIFD-värde beräknat på spenat eller mangold
2mskäppelcidervinäger
3mskolivolja
100gvalnötter
75gparmesanost
Instruktioner
FIKON förberedelse: Tvätta fikonen och dela dem. Lägg ut ett dubbelvikt ark aluminiumfolie och vik upp kanterna. Lägg på fikonen och ringla över honung. Repa rosmarinkvisten och strö över bladen och flingsalt. Ringla lite olivolja över.
FIKON grilla: Lägg foliepaketet på grillen över direkt värme och grilla i cirka 10 min tills honungen börjat karamellisera runt fikonen.
SALLAD: Blanda salladen med vinäger, olja och lite flingsalt. Lägg upp på ett fat och lägg på de grillade fikonen och valnötter. Hyvla över parmesanost och servera direkt.
Övrig info
Mjölkfritt? Skippa parmesanosten. Näringsinfo per portion utan parmesanost:IF-värde: 75Kcal: 347Fett (g): 28Protein (g): 6Kolhydrater (g): 25
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 431
Fett (g): 33
Protein (g): 13
Kolhydrater (g): 26
Receptkälla: Mattias Larssons bok "Grilla!" enligt publikation i SvD Resor & Mat 7 juni 2015