4dlmjölk (mellan)kan ersättas med soja eller mandelmjölk
2mskvetemjölkan ersättas med annan redning
salt och peppar
Lasagneplattor och ost
250glasagneplattor
150gmozzarellariven
Instruktioner
KÖTTFÄRSSÅS: Bryn köttfärs med vitlök och gul lök i olivolja på medelvärme. "Mosa" med gaffel för att behålla färsen "färsig".
Häll på krossade tomater, morötter, spenat och örtkryddor. Låt puttra på svag värme medan du gör bechamelsåsen.
BECHAMELSÅS: Blanda vetemjölet med 1-2 dl av mjölken (du kan med fördel använda en shaker eller burk och skaka ihop det). Häll i kastrull, fyll på med resten av mjölken, koka upp under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
LÄGG I UGNSSÄKER FORM: Börja med lite bechamelsås i botten. Lägg ett lager lasagneplattor. Fyll på med köttfärssås först och bechamelsås sen. Lägg ett lager lasagneplattor till, resten av köttfärssåsen och sist bechamelsås. Lägg ett sista lager lasagneplattor. Fyll på med resten av bechamelsåsen. Toppa med riven mozzarella
Gratinera i ugnen enligt de instruktioner som står på lasagneplattornas paket. (Brukar vara runt 200-225 grader C och mellan 20-45 min beroende på hur behandlade plattorna är.)