Välgörande shot som går snabbt att göra. Med ÄCV blir den krispigt god och extra hållbar. Förvara i kylskåp, gärna i glasflaska. Håller sig i minst ett par veckor.
Tillagningstid: 20 minuterminuter
IF-värde/portion: 150
Ange antal: 15portioner
Ingredienser
5dlvatten
100gingefärsrotfärsk med skal
2msk honunghelst raw, ej upphettad honung
1dläppelcidervinäger
Instruktioner
Koka upp vattnet i en kastrull.
Tvätta och riv ingefäran med skalet på.
Ta bort kastrullen från spisen. Tillsätt den rivna ingefäran i vattnet. Låt dra med lock över i 1-2 timmar. (Du kan varmhålla vattnet lägsta spisvärmen, om du vill.)
Sila av ingefäran. Häll i äppelcidervinägern (ÄCV). Rör om.
Tillsätt honungen när vätskan är max 40° C varm. Rör om så att den löser sig.
Häll upp på flaska och förvara i kylen. Servera ca 30 ml (2 msk) per shot, gärna på morgonen före frukost.