Det här receptet är gott att äta med Citronyoghurt och Ärtguacamole. Som huvudrätt mättar det här gott för två personer. Som en del i en större rätt räcker den angivna mängden i det här receptet till dubbelt så många (2 portioner räcker då till 4 personer).
Tips! Använd fryst riven citron (med skal) som alternativ till citronjuice och rivet skal av citron i receptet nedan.
Zucchiniplättar med Citronyoghurt
Ingredienser
Zucchiniplättar
- 2 st zucchini 1 zucchini = ca 250 g
- 2 st ägg
- 0,5 dl mandelmjöl
- 2 st salladslökar
- 0,5 dl riven ost tex parmesan, pecorino
- 1 tsk citronjuice
- 1 st rivet skal från citron
- havssalt och svartpeppar
- olivolja till stekning alt rapsolja, ghi, kokosolja eller smör
Citronyoghurt
- 0,5 dl yoghurt 3%, naturell
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk citronjuice
- 1 tsk honung
- örtsalt och svartpeppar
Instruktioner
Citronyoghurt
- Börja med Citronyoghurten: Blanda ihop yoghurt, olja, citron och honung. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Ställ i kylen.
Zucchiniplättar
- Riv zucchinin och krama ur vätskan så gott det går.
- Lägg zucchinin i skål. Tillsätt ägg, mandelmjöl, salladslök, riven ost, citronjuice, citronskal och en nypa havssalt och svartpeppar. Bland ihop.
- Forma till små plättar och stek på medelvärme i stekpanna ca 3-5 min på vardera sida tills de får en fin färg.
- Servera med citronyoghurt. Passar också bra ihop med valfri fisk, ärtguacamole eller ajvar relish.
Tips!
- Använd fryst riven citron (med skal) istället för citronjuice och citronskal. Cirka 2 msk till plättarna och 1 msk till citronyoghurten passar bra (för 2 stora portioner).
Anteckningar
Näringsinfo per portion