Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Grönkålsfrittata
Tillagningstid:
15
minuter
minuter
Passiv tid
30
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
IF-värde/portion:
73
Ange antal:
2
portioner
Ingredienser
0,5
st
gul lök
200
g
potatis
kokt
250
g
broccoli
färsk
100
g
grönkål
färsk
4
st
ägg
1
dl
havremjölk
0,5
msk
grönsaksbuljong
pulver
30
g
parmesanost
0,5
tsk
salt
2
krm
svartpeppar
Instruktioner
Värm ugnen till 200° C.
Skala och finhacka lök. Skiva den kokta potatisen. Dela broccolin i mindre buketter. Skölj grönkålen, dela i mindre bitar om den är i hela blad.
Lägg alla grönsaker i en värmetålig gjutjärnspanna eller ugnsfast form.
Vispa ihop äggen med havremjölk, grönsaksbuljong, riven parmesanost, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över grönsakerna.
Ställ in i ugnen och låt grädda i ca 20-30 min tills äggstanningen stelnat.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):
360
Fett (g):
15
Protein (g):
26
Kolhydrater (g):
33
Receptkälla:
Mari Bergman på MatHem