Variationer: bondbönorna kan ersättas med andra baljväxter som tex ärtor, kikärtor, puylinser.
Förberedelser: 20 minuterminuter
Tillagningstid: 15 minuterminuter
Total tid 35 minuterminuter
IF-värde/portion: 292
Ange antal: 4portioner
Ingredienser
Fisk med kryddor
700gvita fiskfiléertex sej, kolja, vitling eller torsk utan ben
1mskpaprikapulver
1tskrökt paprikapulver
1krmcayennepeppar
2tskfänkålsfrön
2stvitlöksklyftor
2mskrapsolja
Övriga ingredienser
150gbondbönor, koka
0,5stcitron: saften från denna
havssalt
mynta, grovstrimlad till toppingkan uteslutas
Instruktioner
Förberedelse
Kontrollera noga att fiskfiléerna inte har några vassa ben kvar. Skär dem i ca 2 cm stora bitar. Lägg fiskbitarna i en skål tillsammans med kryddor, vitlök och olja. Tillsätt en nypa salt. Blanda varsamt och låt stå i kylen i upp till en halvtimme.
Tillagning
Värm upp en stor stekpanna eller wok på medelvärme. Häll i lite rapsolja, sedan fisken och tillaga den 4-5 min, tills den är genomstekt. Skaka ofta på pannan.
Rör sedan ner de kokta bondbönorna* och tillaga ytterligare någon minut. Pressa över citronsaften och ta bort pannan från värmen. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
*Se nedan hur du kokar färska bondbönor.
Servera i skålar. Toppa med färsk mynta.
Koka färska bondbönor såhär:
Ta bort skalet innan tillagning. Koka på hög värme i lättsaltat vatten ca 15-20 min.
Övrig info
.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 266
Fett (g): 9
Protein (g): 37
Kolhydrater (g): 9
Receptkälla: Hugh Fearnley-Whittingstall från boken "Frisk mat: hälsosamt varje dag från River Cottage"