Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Daal - indisk soppgryta
Förberedelser:
10
minuter
minuter
Tillagningstid:
20
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
IF-värde/portion:
82
Ange antal:
3
portioner
Ingredienser
1
st
gul lök
2
st
vitlöksklyftor
1
st
chili
färsk, urkärnad
1
msk
ingefära
färsk, riven (eller 1 tsk mald)
3
msk
oliv- eller rapsolja
2
st
kanelstänger
1
tsk
kardemummakärnor
lätt stötta i mortel
2
tsk
gurkmeja
500
g
krossade tomater
1
burk
kokosmjölk
2
st
ekologiska höns- eller grönsaksbujongtärningar
eller motsvarande mängd buljongpulver
3
dl
gula eller röda linser
gula linser är godast tycker jag!
Ev
lite
vatten
till spädning
100
g
babyspenat, färsk
gott med mer spenat, du kan lätt dubbla mängden om du vill
1
kruka
koriander, färsk
valfritt till topping
salt och svartpeppar
Instruktioner
Skala och hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Fräs allt detta utan att det tar färg i oljan.
Lägg i övriga kryddor och kanelstänger. Låt det fräsa med under omrörning i en minut.
Häll i tomater och kokosmjölk. Smula i buljongtärningarna. Rör om och koka upp.
Tillsätt linserna och låt det sjuda under lock i 20 minuter för gula linser eller 10 minuter för röda linser. Späd med vatten om du vill.
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenaten och låt sjuda i ett par minuter till.
Servera som soppa i djup tallrik eller skål. Det blir extra gott och vackert att toppa med färsk koriander.
Övrig info
.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):
630
Fett (g):
35
Protein (g):
21
Kolhydrater (g):
67
Receptkälla:
Urklipp från en äldre veckotidning, finns även på tasteline.com