Se hur maten går från IF -82 till +133

Pimpa maten. Boosta maten. Se till att få i dig mycket boosters. Vad innebär det egentligen att pimpa maten med boosters? Här visas skarpa räkneexempel på hur maten går från minusvärden till plusvärden med hjälp av mat och kryddor som har extra höga IF-värden. Boosters kallar jag mat som har extra höga IF-värden, alltså ingredienser som förhöjer den antiinflammatoriska effekten av […]

Read more

Aloo Gobi

Älska grytor! Här är en indisk variant – igen. Just indiska grytor är så tacksamma i IF-köket eftersom flera av de typiska indiska kryddorna är riktiga IF-boosters. Aloo gobi betyder “potatis blomkål” vilket är huvudingredienserna i den här grytan. Enjoy! Receptet kommer från MatHems kundtidning nr 1-2020. Bilden är tagen direkt från tidningen (🙈) och ursprungsfotografen av rätten är Nurlan […]

Read more

Marockanska morötter med saffransbulgur och “tofotta”

Nu uppdaterar vi receptformatet! Det kräver lite anpassning av nya mallen innan den ser ut, och visar all näringsinformation, såsom vi vill. Det här är första testreceptet i nya formatet. Det kommer nog uppdateras flera gånger innan den stora övergången sker och eftersom vi jobbar live kanske du kommer att märka det… 📝🙃☕️ IF-värdet är +167 för det här receptet. […]

Read more

Ayurvediska matråd anpassade till IFD

För dig som är insatt i ayurvedans underbara kunskap har jag anpassat ayurvediska matråd för olika doshor med IFD-kunskapen. Det här inlägget riktar sig till dig. Här slänger vi oss direkt in i anpassade ayurvediska matråd vid obalanser i doshorna, utan att gå in på vad doshorna är och står för. 👉 Det här innehållet bygger på att du känner […]

Read more
1 2 3 28