Den här goda fiskburgaren kan grillas i halster på grillen eller stekas i stekpanna. Receptet kommer från Caroline Hofberg, matskribent. Jag hittade det i tidningen Tara nr 9/2015 sid 78.
Burgaren på bilden har vi tillagat av torskfilé och dressingen gjorde vi av Oatly’s iMAT FRAICHE. Blev toppengott!
Gösburgare på danskt rågbröd
Ingredienser
Gösburgare
- 600 g gösfilé benfri tärnad
- 1 st ägg
- 0,5 dl gräslök hackad
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- raps- eller olivolja till stekning
Sås
- 2 dl lätt creme fraiche eller Oatly iMat fraiche
- 0,5 dl gräslök hackad
- 3 msk fiskrom, röd eller svart eller tex Kalles kaviar
- 3 msk dill hackad
Serveras med
- 4 skivor danskt rågbröd dvs 1 skiva bröd/portion
- 2 st tomater skivad
- 100 g sallad tex isberg, ruccola, roman, frisé
Instruktioner
Gösburgare
- Mixa ihop fisk, ägg, gräslök, salt och peppar i matberedare.
- Forma till 1 st burgare per portion i receptet (dvs 4 st burgare om du inte har ändrat antalet portioner i detta recept).
- Pensla burgarna med oliv- eller rapsolja. Grilla eller stek burgarna tills de är precis genomstekta.
Sås
- Blanda creme fraiche, rom eller kaviar, dill och gräslök. Salta och peppra.
Servering
- Rosta brödet, om du vill. Lägg på salladsblad, burgaren, ett par skivor tomat och sås. Servera med sallad.
Anteckningar
Näringsinfo per portion