Frasiga bollar (veganska köttbullar)

Frasiga bollar med sallad på tallrik

Dessa bollar är försvinnande goda. De är galet feta och därför väldans mättande. Även tonårssönerna gillar dem! De kan ätas råa eller stekta. Jag föredrar dem stekta men de är nästan lika goda råa.

Frasiga bollar med sallad på tallrik

Frasiga bollar med sallad på tallrik

Frasiga bollar

Skriv ut
Välj antal:4 portioner (5 bollar/portion)
IF-värde/portion: 173

Ingredienser

  • 3 dl solrosfrön
  • 4 msk kokosolja
  • 4 msk rapsolja eller skippa rapsolja och dubbla kokosoljan enligt orignalrecept
  • 1,2 dl nötsmör går lika bra med mandlar, nötter eller mera solros eller pumpakärnor
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 tsk chiafrön
  • 4 tsk fiberhusk
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 msk spiskummin
  • 6 msk citronsaft färskpressad
  • 2 tsk agavesirap
  • pumpakärnor till panering
  • kokosolja till stekning

Instruktioner

  • Mixa solroskärnorna till ett grövre mjöl i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en fin massa.
  • Låt stå i 20 min. Mixa lite till.
  • Fukta händerna i kallt vatten. Rulla till bollar. Rulla bollarna i pumpakärnor.
  • Ställ dem i kylskåpet i cirka 20 min för att stadga sig. (Om du äter dem råa är de klara här.)
  • Stek bollarna i lite kokosolja på medelvärme. Låt dem få en gyllene yta innan du vänder dem i pannan så att de blir lätta att hantera. Om du vänder för snabbt kan pumpakärnorna falla av.

Anteckningar

.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 746
Fett (g): 70
Protein (g): 17
Kolhydrater (g): 24
Receptkälla: Hanna Göransson i boken Friendly Food sid 97

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






5 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.