Är du mån om att få i dig ordentligt med proteiner? Det är enkelt och nyttigt att planera maten efter ett protein och därtill laga en god sallad/grönsakswok/grönsaksragu på de grönsaker du har hemma.
Beräkningarna är gjorda på en normalportion av respektive proteinval. Du kan givetvis halvera och dubblera portionerna efter eget tycke och behov.
Mat & mängd |
Protein (g) |
IF-värde | Fett (g) | Kolhydrat (g) |
Kalorier |
Kycklingbröst 150 g |
40 |
-76 till +28 | 5 | 0 |
204 |
Fläskkotlett 100 g |
29 |
-27 | 8 | 0 |
196 |
Köttfärs 90% 100 g |
28 |
-2 | 12 | 0 |
230 |
Laxfilé 200 g |
28 |
1278 | 16 | 0 |
263 |
Torsk 200 g |
29 |
108 | 1 | 0 |
134 |
Tonfisk på burk i vatten 150 g |
30 |
220 | 1 | 0 |
130 |
Makrill på burk 80g |
18 |
452 | 5 | 0 |
122 |
Musslor på burk 120 g |
29 |
407 | 5 | 9 |
207 |
Räkor skalade 100 g |
20 |
258 | 1 | 0 |
100 |
Tofu 135 g |
11 |
-24 | 6 | 2 |
94 |
Sojabönor 2 dl |
19 |
-19 | 10 | 17 |
211 |
Vita bönor 2 dl |
15 |
-79 | 1 | 37 |
207 |
Äggvita på flaska 2 dl |
22 |
-6 | 0 | 1 |
104 |
Gillar du det här inlägget? Dela det gärna här:
[…] Till inlägget! […]