Pizzabotten med blomkål

En pizzabotten baserad på finriven blomkål, ost och ägg är inte bara gott för smaklökarna och kroppen – den är också enkel och snabb att tillaga.

Du gör ”degen” i matberedare på några minuter och sen är det bara att smacka ut den på plåten och in i ugnen. Den förgräddas ca 8-10 min först, sen lägger du på den topping du vill ha och därefter gräddar du den igen 5-15 min beroende på vad du har lagt på den.

Pizzadegbotten på plåt

Ogräddad pizzabotten

Pizza med skinka och ost

Med skinka och ost

Närbild på vegetarisk pizza

Vegetarisk med tomatsås, lök, färska örter och sojaost

 

Närbild på vegetarisk pizza
Pizzabotten med blomkål
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
400 g blomkål ger två stora pizzor (en per plåt) eller fyra mindre pizzor (två per plåt). För oss var detta precis lagom mängd för tre vuxna personer.
IF-värde/portion:17
Portioner
2 stora pizzor
Tillagningstid Passiv tid
10 min 20 min
Portioner
2 stora pizzor
Tillagningstid Passiv tid
10 min 20 min
Närbild på vegetarisk pizza
Pizzabotten med blomkål
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
400 g blomkål ger två stora pizzor (en per plåt) eller fyra mindre pizzor (två per plåt). För oss var detta precis lagom mängd för tre vuxna personer.
IF-värde/portion:17
Portioner
2 stora pizzor
Tillagningstid Passiv tid
10 min 20 min
Portioner
2 stora pizzor
Tillagningstid Passiv tid
10 min 20 min
Ingredienser
Portioner: stora pizzor
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250° C.
  2. Mixa rå blomkål till ett fint ris eller en puré i matberedare.
  3. Blanda i resten av ingredienserna (parmesan, mozarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg).
    Pizzadeg i skål
  4. Bred ut degen till 2 stora eller 4 mindre pizzabottnar fördelade på två bakpappersklädda plåtar (beräknat på när du gör 4 portioner av det här receptet).
    Pizzadegbotten på plåt
  5. Förgrädda bottnarna i ugnen i 8-10 min tills de är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.
  6. Lägg på den topping du vill ha. Grädda pizzorna i ugnen igen ca 5-15 min (längden på tiden avgörs av vad du har valt att lägga på).
    Närbild på vegetarisk pizza
  7. Topping: blomkålssmaken döljs bakom ost och ägg så du kan lätt toppa bottnarna med dina favoritpålägg. Lök och fisk är heta tips om du vill boosta på med extra IF-värde. Toppa med färsk spenat eller ruccola för extra boost.
    Pizza med skinka och ost
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):236
Fett (g):16
Proteiner (g):16
Kolhydrater (g):9
Receptkälla:ica.se och Ica Buffé nr 1/2016

Angiven näringsinfo i tabellen är beräknad endast på pizzabotten och då fördelat på 4 personer. Om du/ni delar fyra portioner på två, vilket går om du/ni är riktigt hungrig/a, blir värdena det dubbla: IF 35, Kcal 472, Fett 32 g, Protein 32 g, Kolhydrater 17 g.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *