Både morot, mandlar och olivolja har var för sig fina IF-värden och tillsammans blir det förstås toppen när de mixas ihop med apelsinskal i den här röran.
Med den höga andelen fett från olivoljan och mandlarna passar den också utmärkt till LCHF-aren.
Apelsin- och morotsröra
Ingredienser
- 2 st morötter
- 1 dl rostade mandlar eller kör med råa mandlar om du vill
- 1 st skal från apelsin finrivet
- 0,5 dl olivolja
- salt och peppar
Instruktioner
- Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i lite vatten. (Tips: mindre bitar kokar mjuka snabbare.)
- Häll av morötterna (drick gärna upp vattnet!), mixa dem släta med mandlar, apelsinskal och olivolja (i matberedare eller med handmixer). Tillsätt eventuellt mer olja om du tycker att röran är för fast.
- Smaka av med salt och peppar.
Anteckningar
Näringsinfo per portion