Röd linsgryta med korv

Det här receptet kommer från Karin Ihre Bergqvist som har skrivit boken ”På en låga – kokbok för uteätare”. Innebär att det passar extra bra när du vill laga mat i båten eller på vandringsturen 🙂
Bilden är fotograferad från bilden i tidningen Utemagasinet nr 11, 2016 sid 18.

Röd linsgryta med korv
Receptet kan varieras med olika korvar och kompletteras med till exempel färsk tomat och paprika.
Skriv ut
Ingredienser
- 1 st morot (stor)
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl röda linser, torkade
- 1 st hönsbuljongtärning
- 6 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 stjälkar vårlök
- 1 nypa röd torkad chili
- 2 st starka korvar t ex chorizo
Instruktioner
- Skala och skär moroten i bitar. Skala och skiva vitlöken.
- Koka linser, vitlök och morötter i 6 dl vatten med hönsbuljongtärning, chili och salt i cirka 5 minuter tills linserna blivit mjuka.
- Skiva korven. Lägg i grytan och koka upp.
- Strö över vårlök och servera.
Anteckningar
Receptet är beräknat utan korven. Korv ligger uppskattningsvis ofta på ett neutralt IF-värde. Välj en variant med så mycket rent kött och så få tillsatser som möjligt.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 307 (notera att korven inte är medräknad)
Fett (g): 1 (notera att korven inte är medräknad)
Protein (g): 20 (notera att korven inte är medräknad)
Kolhydrater (g): 56 (notera att korven inte är medräknad)
Receptkälla: Karin Ihre Bergkvist i tidningen Utemagasinet nr 11, 2016