När jag var växte upp kunde jag inte tänka mig att äta havregrynsgröt utan något sött på, som äppelmos eller sirap. Nu när jag knappt äter sötsaker känner jag smaken av det naturliga sockret i vanligt mat, och det är gott! Tänk att havregrynsgröt kan smaka sött i sig själv, utan tillbehör. Men tänk så mycket finare och ännu godare gröten blir när den toppas med något.
Här är tips på toppingar som boostar gröten och gör den ännu nyttigare och vackrare:
- Kakao eller ”coconibs”
- Nyponpulver
- Bipollen
- Färska örter: koriander, timjan, mynta
- Kanel
- Kardemumma
- Hampafrön
- Nötter: mandlar, paranötter, cashewnötter, valnötter
- Bjäst
- Avokado (jättegott, testa!)
- Lingon
De två sistnämnda kan köpas frysta och blandas i gröten när den är klar, då tinar det bums.
Fiberboosta extra:
- Byt ut 1/4 av havregrynen mot havrekli.
- Strö några korn hela psylliumfrön över den färdiga gröten. Det är fantastiskt för magen och matsmältningen!
Har du tips på fler toppingar till gröten? Dela med dig genom att svara på Kommentera här nedan!
Gillar du det här inlägget? Dela det gärna här: