Raw gröt med jordgubbar & avocado

En tallrik med raw gröt

Här är ett förslag på en raw havregrynsgröt med jordgubbar och avokado toppad med hampafrön och coconibs. Du kan variera toppingen med bär, riven cocos och/eller annan frukt som du gillar.

En tallrik med raw gröt

En tallrik med raw gröt

Raw gröt med jordgubbar & avocado

Skriv ut
Välj antal:1 tallrik
Tillagningstid: 3 minuter
IF-värde/portion: 173

Ingredienser

  • 1,5 msk chiafrön
  • 0,5 msk linöfrön helst hela
  • 1 msk havrekli
  • 3 msk havregryn
  • 1 msk solrosfrön
  • 2 dl cashew- eller mandelmjölk
  • 2 dl jordgubbar frysta eller färska
  • 0,5 st avokado
  • 1 tsk hasselnötsolja eller rapsolja
  • kardemumma, mald

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna med nötmjölken.
  • Lägg på de frysta jordgubbarna. (Om du använder färska jordgubbar kan du vänta med dem till tillagningen i punkt 4.)
  • Låt stå och svälla, minst två timmar och helst över natten. Det kan stå i rumstemperatur.
  • Mixa ihop det blötlagda med jordgubbar och avokado. Smaksätt med kardemumma.
  • Lägg upp i tallrik. Häll på hasselnötsoljan. Toppa om du vill med hampafrön och coconibs.

Anteckningar

.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 622
Fett (g): 39
Protein (g): 14
Kolhydrater (g): 65
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

2 comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 12 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.