Chiapudding med mango & granatäpple

Chiapudding med mango och granatäpple i vit skål

Chiapudding kan varieras i det oändliga. Här är den gjord med mandelmjölk och kakao och serverad med mango, granatäppelkärnor och hampafrön. Mättar gott till frukost!

Chiapudding med mango och granatäpple i vit skål chiapudding med mango granatäpple

Chiapudding med mango och granatäpple i vit skål

Chiapudding med mango & granatäpple

Skriv ut
Välj antal:1 tallrik
Tillagningstid: 5 minuter
IF-värde/portion: 83

Ingredienser

  • 1 msk chiafrön
  • 0,5 msk linfrön hela eller malda
  • 1 tsk kakao
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1 tsk hasselnötsolja eller rapsolja
  • 1 dl mango färsk eller tinad frusen
  • 3 msk granatäppekärnor färska eller tinade frusna
  • 1 msk hampafrön skalade, rostade

Instruktioner

  • Blanda chiafrön, linfrön och kakao med mandelmjölk. Rör om och låt stå och svälla i minst två timmar eller över natten. Det kan stå i rumstemperatur eller i kylen.
  • Tillsätt oljan. Lägg på mango, granatäppelkärnor och toppa med hampafrön. Klart att ätas!

Anteckningar

Variationer: lägg till riven kokos, smaksätt med äkta vaniljpulver istället för kakao. Servera med valfria bär, t ex hallon, blåbär, vinbär, björnbär eller apelsin. Använd annan mjölk om du vill, t ex cashewmjölk eller hasselnötsmjölk.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 375
Fett (g): 19
Protein (g): 9
Kolhydrater (g): 45
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






tio − 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.