Chiapudding med mango & granatäpple

Chiapudding kan varieras i det oändliga. Här är den gjord med mandelmjölk och kakao och serverad med mango, granatäppelkärnor och hampafrön. Mättar gott till frukost!

Chiapudding med mango & granatäpple
Ingredienser
- 1 msk chiafrön
- 0,5 msk linfrön hela eller malda
- 1 tsk kakao
- 2 dl mandelmjölk
- 1 tsk hasselnötsolja eller rapsolja
- 1 dl mango färsk eller tinad frusen
- 3 msk granatäppekärnor färska eller tinade frusna
- 1 msk hampafrön skalade, rostade
Instruktioner
- Blanda chiafrön, linfrön och kakao med mandelmjölk. Rör om och låt stå och svälla i minst två timmar eller över natten. Det kan stå i rumstemperatur eller i kylen.
- Tillsätt oljan. Lägg på mango, granatäppelkärnor och toppa med hampafrön. Klart att ätas!
Anteckningar
Variationer: lägg till riven kokos, smaksätt med äkta vaniljpulver istället för kakao. Servera med valfria bär, t ex hallon, blåbär, vinbär, björnbär eller apelsin. Använd annan mjölk om du vill, t ex cashewmjölk eller hasselnötsmjölk.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 375
Fett (g): 19
Protein (g): 9
Kolhydrater (g): 45
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se