Fish Taco

En fishtaco i wrap

Fish Taco är ett jättegott recept som jag har hittat på MatHems webbsida och som kommer från en av deras medlemmar. De näringsvärden som jag får fram i IF Tracker diffar lite mot dem dem som står angivna på MatHem. Jag har valt att ange de värden som jag får fram, vilka är baserade på att alla äter lika mycket av samtliga ingredienser i receptet.

Tips! Gör dubbel sats guacamole om du vill njuta extra av denna goda dipp, på köpet ökar du då även IF-värdet.

Fyra byttor med tillbehör till fishtacon En fishtaco i wrap

En fishtaco i wrap

Fish Taco

Rätten består av: Fisk, Coleslaw, Pico de Gallo (salsa), Guacamole och Tortilla Wraps. Den tar längre tid att göra om du gör allt själv och går snabbare om ni är flera som delar på tillagningen eftersom tiden på spisen är minimal.
Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
IF-värde/portion: 265

Ingredienser

Fisk

  • 600 g torskfilé fryst eller färsk
  • 1 st lime
  • 1 tsk koriander, färsk
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja

Coleslaw

  • 300 g vitkål
  • 1,5 st salladslök
  • 0,5 st lime
  • 2 msk majonnäs, äkta
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 krm salt

Pico de Gallo (salsa)

  • 4 st tomater
  • 0,5 st lime
  • 0,5 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk koriander, färsk
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, mald

Guacamole

  • 2 st avokado
  • 1 st tomater
  • 0,5 st salladslök
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st lime
  • 1 tsk koriander, färsk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, mald

Tortilla Bröd

  • 8 st tortillawraps

Instruktioner

Fisk

  • Skär fisken i ganska små bitar. Lägg den i en form eller på en tallrik. Pressa över limesaft från lime och krydda med salt, spiskummin och grovhackad koriander. Låt marinera i ca 20 min.
  • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek fiskbitarna några minuter.

Coleslaw

  • Finstrimla vitkålen och salladslöken i en bunke.
  • Alternativt tips till steget ovan: Finstrimla vitkålen och salladslöken i ett durkslag. Häll över kokande vatten. Kyl ner med kallt vatten, eller ät det ljummet.
  • Blanda dressingen av limesaft, majonnäs, spiskummin och smaka av med salt. Rör ihop vitkål och dressing.

Pico de Gallo (salsa

  • Grovhacka tomaterna och pressa ur vattnet genom en sil. Finhacka rödlök och koriander och blanda med tomathacket. Pressa i vitlök och tillsätt honung. Smaka av med salt och peppar.

Guacamole

  • Mosa ihop avokadons fruktkött med finhackad tomat, finhackad salladslök, finhackad koriander, limesaft och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  • Låt var och en komponera ihop sin egen taco med bröd, fisk, coleslaw, salsa och guacamole.

Anteckningar

.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 680
Fett (g): 30
Protein (g): 38
Kolhydrater (g): 71
Receptkälla: MatHem.se med hänvisning till en medlem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






10 + tjugo =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.