Hallonsorbet med mandlar

Den här enkla hallonsorbeten slänger du lätt ihop med frusna hallon strax före servering. Mandlarna ger fin krispighet till sorbeten. Du kan byta ut dem till pumpakärnor om du vill, räkna då med 1 tsk pumpakärnor per portion. MEN då blir IF-värdet -6/portion, istället för +10/portion. Med en i övrigt bra kost är det marginellt och för att vara en dessert är det helt OK!

Hallonsorbet serverad med coconibs och citronmeliss

Hallonsorbet med mandlar toppad med coconibs och citronmeliss

Hallonsorbet serverad i ljusglas toppad med citronmeliss Hallonsorbet i mixern Hallonsorbet_i mixern

Först två bilder: hallonsorbet serverad i “ljusglas” för värmeljus, toppad med coconibs och citronmeliss. Sedan två bilder: hallonsorbet i lilla matberedaren .

Hallonsorbet med mandlar

Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 10 minuter
IF-värde/portion: 21

Ingredienser

  • 4 dl frusna hallon (4 dl = 200 g)
  • 16 st mandlar
  • 1 msk agavesirap eller honung
  • 1 msk valfri bra olja raps-, hasselnöt-, avokadoolja
  • 4 msk mandelmjölk
  • 0,5 tsk kardemumma, mald

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop på full effekt.
  • Lägg upp i serveringsskålar. Garnera med något kryddgrönt om du vill. Servera genast.

Anteckningar

Näringsinfo med solrosfrön istället för mandlar: IF 7, kcal 125, fett 8 g, protein 2 g, kolhydrater 13 g.
Näringsinfo med solrosfrön och utan bra olja: IF -13, kcal 94, fett 5 g, protein 2 g, kolhydrater 13 g.
Näringsinfo med mandlar men utan olja: IF 1, kcal 100, fett 5 g, protein 3 g, kolhydrater 13 g.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 131
Fett (g): 8
Protein (g): 3
Kolhydrater (g): 13
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






4 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.