Kycklinglårfilé är saftigt och gott! Givetvis kan du göra det här receptet med andra bitar av kycklingen, eller med kalkonfilé, om du vill.
Bilden är dessvärre inte den bästa, men det blev den bästa av alla dåliga. I förgrunden ligger en quornfilé för vegetarianen i familjen.
Kyckling i ugn med tomater
Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé helst KRAV, eko eller liknande
- 800 g potatis
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja (stekning) extra virgin
- 2 msk olivolja (ringla över) extra virgin
- 2 st gula lökar
- 500 g körsbärstomater gärna i olika färger
- 0,5 kruka oregano
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl vitt vin eller buljong
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200° C.
- Tvätta potatisen. Koka den nästan mjuk i saltat vatten (ca 8-12 min).
- Skala och skiva vitlöken. Putsa och halvera kycklingfiléerna.
- Bryn kycklingen i olivolja. Låt vitlöken fräsa med på slutet. Krydda med salt och peppar.
- Skala och skär gula löken i klyftor. Skär potatisen i mindre bitar om du vill.
- Lägg kyckling, lök, potatis och tomater i en ugnssäker form. Repa bladen från oreganon och strö på. Krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja och vinäger. Häll över vin eller buljong.
- Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingens innertemperatur är 70° C.
- Servera med en grönsallad.
Anteckningar
Näringsinfo per portion