Tapenadetorsk med zucchini

Närbild på torsk med tapenade och grönsaker

Ännu ett gott och nyttigt recept i ICA’s Buffé-tidning. Jag älskar den! Tycker att de lyckas så bra med att hänga med i trender och presentera nya moderna recept och livsmedel. Tack ICA! Osponsrat skrivet, som vanligt 🙂

Närbild på torsk med tapenade och grönsaker Torsk med tapenade och grönsaker i ugnsform

Närbild på torsk med tapenade och grönsaker

Tapenadetorsk med zucchini

Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
IF-värde/portion: 163

Ingredienser

  • 600 g torsk MSC-märkt, 1 bit ryggfilé per portion
  • 1 burk (á 130g) tapenade svarta oliver eller gör egen
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 st zucchini 1 st = 250 g
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar efter egen smak
  • basilika till garnering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200° C. Lägg bitar av torsk i en ugnsform. Krydda med lite salt och svartpeppar. Bred tapenade över fisken.
  • Skölj grönsakerna. Dela körsbärstomaterna. Skiva zucchinin. Tärna paprikan.
  • Lägg tomater, zucchini och paprika i formen med fisk. Ringla över olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  • Ställ in i mitten av ugnen i 15-20 min. Garnera med färsk basilika. Servera som det är eller med valfritt tillbehör, t ex grönsallad, potatis vit quinoa.

Anteckningar

Näringsvärde och IF-värde är beräknat på receptet utan tillbehör.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 306
Fett (g): 15
Protein (g): 36
Kolhydrater (g): 7
Receptkälla: ICA Buffé nr 09/2015

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






två × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.