Lax, räk och äggröra i närbild på en hård smörgås

Feströra med lax, räkor och ägg

Det här är en riktigt god röra som passar bra till förrättsmackan, enkla lyxlunchen eller mingelpartyts snittar. Den är också utmärkt för dig som undviker kolhydrater eftersom den innehåller så lite som 1 g kolhydrater per portion. En smörgås på blå tallrik med röran på

röran på hård smörgås i närbild

 

Fyra portioner räcker till fyra välfyllda smörgåsar, som snittar räcker det förstås till många fler.

Röran får ett fantastiskt högt IF-värde och det är tack vare stenbitsrommen som höjer den med flera hundra IF-punkter. Det är nästan så jag tvekar och undrar hur det kan vara  mycket bättre med stenbitsrom, men nu säger IF Trackern att det är så och då blir det den uppgiften som publiceras här.

Utan stenbitsrom hamnar IF-värdet på +70 per portion.

Jag gjorde röran mjölkfri med Oatlys iFraiche och det blev jättebra.

Lax, räk och äggröra i närbild på en hård smörgås

Feströra med lax, räkor och ägg

God lättlagad röra som passar till fest, enkel lyxlunch eller mingelpartyt.
Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 10 minuter
IF-värde/portion: 580

Ingredienser

  • 100 g räkor skalade
  • 50 g rökt lax
  • 1 burk(ar) stenbitsrom, röd eller svart 1 burk = 75 g
  • 2 st ägg hårdkokta
  • 2 msk majonnäs välj en variant på rapsolja
  • 3 msk créme fraiche alt. havrebaserad
  • 2 msk gräslök färsk eller fryst, finskuren
  • 2 msk dill färsk eller fryst, finskuren

Instruktioner

  • Börja med att hårdkoka äggen (förslagsvis ca 7 min i kokande vatten).
  • Blanda ihop allt i en bunke. Skala och skär äggen i bitar och rör i dem med.
  • Servera t ex på valfri smörgås, på salladsblad eller bara som en röra.

Anteckningar

Om du skippar stenbitsrommen (vilket går alldeles utmärkt, men då kanske du vill salta lite) blir näringsinfon följande per portion:
IF-värde 70. Kcal 138, Fett 9 g, Protein 12 g, Kolhydrater 1 g.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 170
Fett (g): 11
Protein (g): 15
Kolhydrater (g): 1
Receptkälla: Linda Andersson på Tasteline.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.