Tapenade på gröna oliver

En skål med grön tapenade i närbild på ett grovt träbord

Det är så löjligt enkelt att göra sin egna tapenade att du nog aldrig kommer vilja köpa en färdig efter att du provat på att göra den själv. Och resultatet blir så mycket bättre eftersom du gör den på välgörande olivolja, till skillnad mot de köpta som oftast är gjorda med solrosolja (som ligger på IF-minus pga solrosoljans höga mängder fleromättade fettsyror).

En skål med grön tapenade i närbild på ett grovt träbord

Tapenade på gröna oliver

Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 5 minuter
IF-värde/portion: 106

Ingredienser

  • 2 dl gröna oliver, urkärnade
  • 1 msk kapris
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja

Instruktioner

  • Mixa ingredienserna och lägg upp i skål.

Anteckningar

.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 148
Fett (g): 16
Kolhydrater (g): 1
Receptkälla: Tidningen Lantliv nr 3/2017

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






5 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.