Sällan hamnar det ”nyttiga godiset” på IF-plus. Därför är det extra kul när det gör det, om än så lite. Här är det den färska mangon som bidrar med sötma så att det inte behövs så mycket dadlar (eller russin) för att få bra smak och konsistens.
Mandel- & mangobars
Ingredienser
- 2,5 dl mandel
- 1 dl solrosfrön
- 0,5 dl havrekli
- 2 dl mango, frusen eller färsk alt. hallon
- 1 dl dadlar, färska utan kärna eller russin (gärna blötlagda ca 10 min i ljummet vatten)
- 1 nypa salt
- 1 tsk kardemumma
Instruktioner
- Mixa först de torra ingredienserna.
- Tillsätt mango, dadlar och kryddor. Mixa till en deg.
- Bre ut degen på bakplåtspapper. Lägg i frysen. Ta fram senare och skär i fyrkanter.
- Ät som de är eller dekorera med t ex kokosflingor eller en färsk ört som på bilden.
Anteckningar
Näringsinfo per portion