Lasagne

Rätter baserade på pasta, mjölk och ost är kluriga att få till med positiva värden. Här har vi pimpat lasagnen med lök, olja, morötter och spenat. Lika gott och positivt IF-värde!

Lasagne och broccoli på tallrik

Lasagne och broccoli på tallrik
Lasagne
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:16
Portioner
4 Portioner
Tillagningstid Passiv tid
1 tim 20 min
Portioner
4 Portioner
Tillagningstid Passiv tid
1 tim 20 min
Lasagne och broccoli på tallrik
Lasagne
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:16
Portioner
4 Portioner
Tillagningstid Passiv tid
1 tim 20 min
Portioner
4 Portioner
Tillagningstid Passiv tid
1 tim 20 min
Ingredienser
Köttfärssås
Bechamelsås
Lasagneplattor och ost
Portioner: Portioner
Instruktioner
  1. KÖTTFÄRSSÅS: Bryn köttfärs med vitlök och gul lök i olivolja på medelvärme. "Mosa" med gaffel för att behålla färsen "färsig".
  2. Häll på krossade tomater, morötter, spenat och örtkryddor. Låt puttra på svag värme medan du gör bechamelsåsen.
  3. BECHAMELSÅS: Blanda vetemjölet med 1-2 dl av mjölken (du kan med fördel använda en shaker eller burk och skaka ihop det). Häll i kastrull, fyll på med resten av mjölken, koka upp under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
  4. LÄGG I UGNSSÄKER FORM: Börja med lite bechamelsås i botten. Lägg ett lager lasagneplattor. Fyll på med köttfärssås först och bechamelsås sen. Lägg ett lager lasagneplattor till, resten av köttfärssåsen och sist bechamelsås. Lägg ett sista lager lasagneplattor. Fyll på med resten av bechamelsåsen. Toppa med riven mozzarella
  5. Gratinera i ugnen enligt de instruktioner som står på lasagneplattornas paket. (Brukar vara runt 200-225 grader C och mellan 20-45 min beroende på hur behandlade plattorna är.)
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):842
Fett (g):37
Proteiner (g):54
Kolhydrater (g):75
Receptkälla:Cecilia på IFDtabell.se

.

Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.